divendres, 11 de desembre del 2009

Jornades "l' Escalfament global. Incineració, soluciço o problema" 30 gener i 1 de febrer

Les Jornades tècniques de debat "L'escalfament global.Incineració de residus, solució o problema?" que organitzem pel 30 de gener i 1 de febrer del 2010, obertes a diversos tipus de destinataris, volen cobrir un buit notable i oferir un espai de confluència de coneixement i de debat divers, ampli i fet amb rigor sobre les conseqüències ambientals, sanitàries, econòmiques i socials que ocasionen els models de gestió dels residus que inclouen la incineració dels residus. Aquesta tecnologia com els abocadors i resta d’opcions de final de canonada són de fet les prioritàries fins ara i tenen uns reconeguts efectes en augmentar el canvi climàtic.

Avui en el nostre entorn i malgrat les declaracions sobre la urgència de contribuir a mitigar el canvi climàtic, els Programes de Gestió de residus a Catalunya (PROGREMIC 2007-2012) i de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (PMGRM 2009-2016) prioritzen els tractaments finalistes i especialment la incineració dels residus.

En el marc de les Jornades és presentaran experiències reals de gestió preventiva de residus municipals. Aquestes experiències fonamenten la presentació del Pla alternatiu de gestió de residus de Catalunya, dissenyat a partir de criteris i models preventius de gestió i que permetrien assolir objectius de reducció i recuperació màxima dels residus, minimitzar el tractament finalista, i reduir les emissions que contribueixen a l’escalfament global, la contaminació difusa i el consum d’energia.

Les Jornades tècniques i de debat estan estructurades en dos blocs ben diferenciats, tant pels continguts com per als destinataris a qui estan dirigides.

El dissabte 30 de gener la Jornada es realitzarà al Centre d’Art Santa Mònica de Barcelona (Draçanes)
El dilluns 1 de febrer es realitzarà a la Sala d'actes de l'Edifici Vèrtex
al Campus Nord de la UPC de Barcelona

Us podeu inscriure prèviament, ja que hi han places limitades, al correu cepa@pangea.org o be trucant al telèfon 93 680 27 51

Més info

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada